Пропускання сніданку збільшує ризик зайвої ваги на 75%. Але важливо не тільки їсти, а й їсти правильно. Ми розповімо про те, як скласти сніданок, щоб він був максимально корисним для здоров'я! Ідеальний сніданок має складатися з:
53% вуглеводів. Віддавайте перевагу складним вуглеводам, таким як вівсянка із сухофруктами і цільнозерновий хліб, які утримують відчуття ситості довше, ніж прості вуглеводи, що містяться в солодощах.
27% жирів. Надавайте перевагу корисним ненасиченим жирам, що містяться в горіхах, авокадо, оливковій або арахісовій олії.
20% білків. Білки утримують відчуття ситості, регулюють гормони насичення і голоду. Джерелами білка можуть бути яйця, йогурт, молоко та інші.
Важливо! Сніданок має становити 25-30% від денної калорійності. Для схуднення достатньо 400 ккал, для активного способу життя - 625 ккал, для підтримання ваги - не більше 500 ккал.
e-news.com.ua